Graag deel ik met jou een deel van mijn levenswerk… in het boek ‘Liefde en geboorte’. Na meer dan 25 jaar ervaring met zwangerschapsyoga ontstond het boek. Vele dagen en ook nachten heb ik aan dit project gewerkt, herwerkt en herschreven. Het is opgedragen aan alle vrouwen en mannen,  zwangere koppels, zwangerschapsyoga docenten, vroedvrouwen, gynaecologen, begeleiders, behartigers van zwangerschap en geboorte, vaders, moeders, grootvaders en grootmoeders…

 

Deze zwangerschapsyogamethode geeft de zwangere vrouw en het zwangere koppel de ervaring van de volle rijkdom van het zwanger zijn. De yoga- en meditatietechnieken zijn zorgvuldig doorheen studie, opleidingen en bijscholingen telkens verder uitgekozen en verfijnd. En wel het meest werd ik hierin geïnspireerd door de behoeften en verlangens van de zwangere vrouwen.

 

Het is een ontdekkingsreis doorheen deze bijzondere periode van conceptie, zwangerschap en geboorte om te genieten en te ervaren. Een veelzijdig boek van 180 pagina’s met prachtige foto’s in kleur met meditaties, yogahoudingen, teksten, verhalen, gedichten en tips. Het is een prachtig cadeau voor koppels met een kinderwens, zwangere vrouwen en koppels en iedereen die zwangeren begeleidt of behartigt. Het is een verrijkende ervaring voor iedere man en vrouw om dit te lezen en door te geven aan de volgende generaties.

 

 

 

VOORWOORD

 

Ademloos kijkend vanuit de ogen van het hart hoe deze schepping creëert. Ik word stil van verwondering hoe geniaal de natuur van het bestaan in elkaar zit. Liefde is het belangrijkste ingrediënt in het scheppingsverhaal. Liefde is het fundament bij het scheppen van een liefdesrelatie en nieuw leven. Liefde brengt ons bij onze volle creatieve potentie om ons leven en dat van onze kinderen op zijn mooist mee te creëren. Telkens wanneer we liefde ervaren, zelfliefde, liefdevol met elkaar omgaan, kijken vanuit de ogen van ons hart naar onszelf en anderen, ons verbinden vanuit ons hart met alles wat leeft, dieren, planten,…van het liefdesspel genieten en de liefde bedrijven wordt het natuurlijk hormoon oxytocine aangemaakt. Oxytocine zorgt voor ontspanning, welzijn, genieten, extase, orgasme, tijdloosheid, overgave en roes… Ontspanning, welzijn, genieten, extase, orgasme, tijdloosheid, overgave en roes… ervaren we wanneer we tijd nemen voor onszelf om te genieten, in de natuur te zijn, yoga te genieten, te mediteren en te doen wat we graag doen… Door liefdevol met onszelf om te gaan komt ons systeem in balans en gaan alle natuurlijke processen vlot verlopen. Wanneer stress en angst de overhand nemen heeft dit dadelijk een effect op ons gehele welzijn en gezondheid. Jullie kunnen een veld van liefde creëren dat jullie beiden, als partners omhult en draagt. Tijdens de conceptie en de zwangerschap kunnen jullie een klimaat van liefde creëren, waarin de baby zich kan nestelen en zich gelukkig kan ontwikkelen. Tijdens de geboorte zorgt dit liefdeshormoon voor de weeëngolven en werkt pijnstillend. Het brengt overgave en roes waardoor pijn getransformeerd wordt in kracht en overgave. Zo wordt de geboorte voor een vrouw én haar partner een topervaring, een initiatie in de scheppingskracht. Een open-baring van grote liefde….

 

 

 

 

 

ACHTERFLAP

 

Een praktisch boek voor zwangere koppels en begeleiders, dat inzicht geeft in het wonder van conceptie, zwangerschap en geboorte. Informatie, praktische tips, eenvoudige meditaties en mindfulness zwangerschapsyoga, live verhalen en foto’s nemen je mee op een innerlijke reis samen met je partner. Om samen te genieten van de zwangerschap en  te creëren wat jullie wensen, ademhaling na ademhaling. We kunnen ons verwonderen hoe geniaal de natuur van het bestaan in elkaar zit. Liefde is het belangrijkste ingrediënt in het scheppingsverhaal. Liefde is het fundament bij het scheppen van een liefdesrelatie en nieuw leven.

 

 

BESTELLEN

50€ voor 1 exemplaar (zonder verzendingskosten)

Stuur een mail naar lut.van.melle@telenet.be

Afhaalpunten worden meegedeeld.

 

SCHRIJFSTER

 

Lut Louisa Van Melle

Yoga & dansdocente

Yoga federatie YFN erkenning; Europese diploma, Patanjala Instituut

Specialisatie zwangerschapsyoga

Oprichtster, coördinator en docent opleiding zwangerschapsyoga.

25 jaar ervaring met lesgeven

Lid Belgische yoga Federatie

Opleiding Zwangerschapsyoga te Sittard (Nl)

Specialisatie methode MarieTexier (Fr.)

Pregnancy
teacher training, Sitaram, Uma Dinsmore-Tuli, (GB)

Doula DONA international, Deborah Pascali

Birth Into Being  facilitator, Elena Tonetti

www.zwangerschapsyoga-en-opleiding.be

www.meditatieveyoga-mindfulnessyoga.be

www.mindfulzwangerschapsyoga-en-geboorte.be

www.zijnsdans-danszijn.be